Butlletí per a professionals

Número 46

Octubre 2016

Fitxa notícia

<< Tornar

Sopar de les Estrelles, un homenatge als professionals de la cuina catalana

Xefs catalans amb dues i tres estrelles Michelin han elaborat conjuntament un còctel-sopar, en un acte celebrat el passat 27 de setembre, Dia Mundial del Turisme, i que ha reunit més de 100 professionals de la cuina catalana.

Disminuir tamany lletra Aumentar tamany lletra
12/10/2016 |Actualitzada a les 20:10h

Carme Ruscalleda (Sant Pau), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar i Enoteca), Jordi Cruz (Àbac), Fina Puigdevall (Les Cols), Paolo Casagrande (Lasarte), i Raül Balam (Moments) han estat els encarregats de cuinar el menú. Nando Jubany també ha donat suport al sopar, que ha tingut lloc al Museu Nacional d’Art de Catalunya. 

Aquest és esdeveniment únic, celebrat per primera vegada a Catalunya, i que s’emmarca en la designació de Catalunya com a Regió Europea de la gastronomia 2016 i de la declaració de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme. L'acte ha volgut reconèixer la bona feina feta pels professionals que treballen dia a dia per posicionar Catalunya i la seva cuina com un referent de qualitat a escala internacional. Ha comptat amb 900 assistents, entre els quals hi havia un centenar de cuiners catalans i 800 professionals del sector turístic. 

 Un dels objectius d’aquesta iniciativa del Govern de la Generalitat també era promocionar el ric patrimoni enogastronòmic català, tot reivindicant la gastronomia com a element identitari de Catalunya i  posicionant el nostre territori com a referent enogastronòmic als mercats internacionals.
 
La gastronomia i l’enoturisme són dos dels productes clau per aconseguir alguns del objectius establerts en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya com ara: atraure turistes a totes les comarques de Catalunya, tenir una oferta disponible durant tot l’any, i contribuir a la desestacionalització del turisme i també dels ingressos que aquest genera.
 
Sopar de les Estrelles, un homenatge als professionals de la cuina catalana

Generalitat de Catalunya