Butlletí per a professionals

Número 19

Abril 2011

Fitxa notícia

<< Tornar

El govern impulsa el Pla Estratègic del Turisme 2011-2015

El Consell Executiu de la Generalitat ha acordat encarregar la redacció del Pla Estratègic del Turisme de Catalunya 2011-2015, després que al 2010 acabés la vigència de l’anterior pla. El document seguirà els criteris de la Unió Europea i l’Organització Mundial del Turisme.

Disminuir tamany lletra Aumentar tamany lletra
15/04/2011 |Actualitzada a les 13:04h

El Pla contemplarà la potenciació de la marca Catalunya als  mercats europeus i mundials; la creació d’una línia de suport per a les empreses turístiques; la  modernització del turisme, en especial de les infraestructures i serveis, i la professionalització del sector.

El Govern ha decidit començar els treballs per tenir redactat el full de ruta durant aquest 2011. Per aconseguir-ho, i també per obtenir el màxim consens, es dialogarà amb tots els sectors implicats i es potenciarà una major implicació del sector en l’Agència Catalana de Turisme.

El turisme és un sector clau per a l’economia catalana,  ja que aporta el 12% del PIB i dóna feina a gairebé 400 mil persones. En aquest sentit, el sector turístic pot ser un dels que contribueixin en major mesura a sortir de la crisi per la via de la creació d’ocupació, ja que és un sector intensiu en mà d’obra i de manera indirecta pot contribuir a dinamitzar altres sectors de l’activitat.

Generalitat de Catalunya