Butlletí per a professionals

Número 31

Octubre 2013

Actualitat

 • Catalunya mereix la confiança del turisme estranger

  Catalunya ha tingut, fins al mes d’agost, una afluència de més d’onze milions de turistes estrangers, un 6% més que al 2012, els quals han generat uns ingressos de 9.753,8 milions d’euros, un 11,4% més que l’any passat.

  Catalunya mereix la confiança del turisme estranger
 • 19 milions d’euros, recaptats amb l’impost turístic

  Des de novembre de 2012 fins a juny de 2013, ja s’han recaptat 19 milions d’euros, que es destinaran a la promoció, l’impuls, la preservació, el foment i el desenvolupament de les infraestructures i activitats turístiques a Catalunya.

 • La gastronomia catalana triomfa a Buenos Aires

  Del 21 al 23 de setembre ha tingut lloc el CATenBA (Cataluña en Buenos Aires), un esdeveniment per promocionar Catalunya i la seva oferta turística des de diverses vessants: la cuina, l’art, la literatura i la cultura gastronòmica catalana.

 • Celebració del Dia Mundial del Turisme

  Uns 1.200 professionals van participar en la jornada, organitzada per la Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme, el passat 26 de setembre, per  commemorar el Dia Mundial del Turisme. La jornada va estar dedicada a analitzar la situació del sector turístic, i es va cloure amb el lliurament dels guardons del Turisme de Catalunya.

  Celebració del Dia Mundial del Turisme
 • Servei de devolució de l’IVA als turistes extracomunitaris

  La Direcció General de Turisme (DGT) i l’Agència Catalana de Turisme (ACT) han posat en marxa aquest nou servei, que gestionen les oficines de turisme de la Generalitat a Barcelona (Palau Robert) i Tarragona. Properament el servei també estarà operatiu a l’oficina de turisme de Girona.

 • Workshops comercials, a l’Índia

  L’Agència Catalana de Turisme, en col•laboració amb ACC1Ó, organitza dos workshops a l’Índia per tal de comercialitzar l’oferta turística catalana entre els touroperadors d’aquest país. Els workshops tindran lloc el 25 de novembre a Nova Delhi, i el 27 de novembre a Mumbai.

 • Guardons del Turisme de Catalunya 2013

  El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va lliurar, el passat 26 de setembre, aquests guardons en un acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya. En aquesta edició s’han atorgat quatre guardons i un reconeixement a títol pòstum a Jordi Comas i Matamala.

  Guardons del Turisme de Catalunya 2013
 • 16a. convocatòria de Beques de l’ACT

  L’ACT ha obert una nova convocatòria per incorporar 3 becaris, que realitzaran les seves pràctiques a: Milà (Itàlia), Frankfurt (Alemanya), o Madrid (Espanya). La durada d’aquestes beques és d’un any (gene-desembre 2014), i el termini per presentar les sol.licituds acaba el 24 d’octubre de 2013.
   

  16a. convocatòria de Beques de l’ACT

Generalitat de Catalunya